Baiatul care plange, parintii si-au dorit fata si a venit un baiat.

Alina Iliescu

[Podcast loading...]
  • Asteptarile parintilor fata de copil modeleaza identitatea acestuia

Cand esti copil, pe parcursul cresterii si dezvoltarii tale fizice si psihice, esti foarte sensibil la aprecierile persoanelor semnificative din viata ta, in primul rand la cele ale parintilor biologici. Ii iubesti si parerea lor despre tine este importanta, aceasta te poate sustine sau descuraja, te poate face sa „te simti bine in pielea ta” sau sa-ti doresti sa devii altcumva, altcineva care sa convina mai mult parintelui care-si exprima mai degraba dezaprobarea decat multumirea. Atunci cand modelul matern are influenta mai mare asupra ta, vei tinde sa-i adopti comportamentul, sa-i preiei obiceiurile, gusturile vestimentare. Esti mult mai atent la aspectele estetice si la maniere.

  • Dorinta constienta sau inconstienta de a avea o fata…

Este posibil ca unul dintre parinti sa isi fi dorit in mod constient sau inconstient o fata. Nu trebuie ca dorinta acestui parinte sa-ti fi fost expusa in mod explicit. Sunt suficiente povestile glumete ale unor rude sau apropiati pentru a identifica acele comportamente ale parintilor care te-au incurajat spre adoptarea unei atitudini mai degraba feminine. Astfel de mesaje integrate subtil in comportamentul parintilor pot scapa atentiei unui alt adult, insa ele sunt mai mult decat graitoare si suficiente pentru un copil.

  • …poate fi exprimata in gesturi simple, nevinovate, dar de impact pentru copil

De pilda, o adresare spontana, inconstienta de genul „da, papusa mamei” pare normala pentru un copilas, continand o doza de rasfat si de iubire. Dar este, oare, doar atat? Baiat fiind, chiar mic, nu esti asemeni unei papusi, astfel ca informatia care ti-a fost transmisa subliminal este ca mama te vedea/te voia o papusa, un atribut feminin. Treptat, o astfel de abordare ti-ar fi putut induce un comportament care sa se potriveasca aprecierii ei. Vom vedea in continuare si alte exemple prin care un copil poate ajunge sa-si schimbe treptat directia investitiei psihosexuale.

  • O investitie feminina mare nu presupune in mod necesar homosexualitate

Se poate remarca faptul ca ai o sensibilitate mai accentuata, manifestata atat in plan afectiv, cat si ca deschidere spre frumos (atentie sporita la culori si detalii de finete). Stilul mai degraba sensibil si feminin pe care il denota comportamentul tau poate fi sau nu asociat unor tendinte homosexuale latente sau manifeste. Nu este obligatoriu ca aceste trasaturi sa existe si nici sa fie sesizate sau constientizate de tine. Ele se pot uneori manifesta doar ca predispozitii, fara sa apara neaparat intentia sau nevoia de a a avea relatii intime cu persoane de acelasi sex. Poti fi atent la cum arata si cum se imbraca un barbat, corpul unui barbat ti se poate parea armonios sau chiar erotic, poti sa apreciezi complimentele pe care le primesti din partea unui barbat, toate acestea independente unele de altele si de orientarea ta sexuala.

  • Iti pretuiesti si ingrijesti propriul corp

Esti atent la aspectul estetic al corpului tau. Incerci sa exprimi corporal finete, rafinament, eleganta in miscari si mai putin robustete, duritate, agresivitate. Esti preocupat sa ai un corp bine proportionat si apreciezi mai mult aspectul pielii decat aspectul musculaturii. Nu-ti face placere sa-ti expui corpul, insa esti atent sa fii bine imbracat. Iti ingrijesti pielea, uneori chiar mai mult decat o fac alti barbati. Corpul femeii ti se pare armonios, placut, insa consideri ca la fel de multa atentie merita si propriul tau corp. Esti atent la orice modificare aparuta la nivel corporal, cum sunt ridurile, cearcanele, kilogramele in plus.

  • Esti o persoana inclinata spre cochetarie…

Nu este un lucru nepotrivit in zilele noastre ca si barbatii sa dea dovada de putina cochetarie. Schimbarile sociale ale ultimelor decenii au dus la o apropiere privind rolurile celor doua sexe, astfel incat granitele dintre trasaturile masculine si feminine sunt mult mai flexibile. Cand te imbraci, o faci cu multa grija pentru felul in care iti asortezi hainele si iti plac unele activitati pe care, de regula, barbatii nu le agreeaza. Iti place sa mergi la cumparaturi, alegand cu grija si rabdare articolele, fie vestimentare, fie pentru decor sau gatit.
Cauta
error: Content is protected !!