Studii si specializari


 • Studii si specializari

Pasiunea si interesul pentru psihicul uman si nevoia de a ajuta oamenii mi-au calauzit pasii spre meseria de psihanalist cuplu, familie si grup. In acei 15 ani de experienta am lucrat cu copii, familii, cupluri, grupuri si institutii. Apoi am mai adaugat o arie specializarilor mele cea de personality profiler si asa a aparut nevoia de a inventa ceva nou, revolutionar in acest domeniu al psihologiei. Algoritmul personalitatii si compatibilitatii create de mine au ca scop sa ajuta oamenii sa isi indeplinesca cele mai importante nevoi: nevoia de autocunostere si evolutie personala, nevoia de a fi iubiti si a ne intemeia o familie, nevoia de sexualitate, nevoia de a munci si nevoia de a socializa. Impreuna cu o echipa de 100 de specialisti si 8 ani de munca am creat enciclopedia psihicului uman care care 10.000 de pagini din care se genereaza profilul personalitatii tale.

 • Cercetare psihologica cu aplicatii in inteligenta artificiala?

Algoritmul Personalitatii si Compatibilitatii aplicat in Inteligenta Artificiala. La nivel mondial este cel mai complex algoritm creat pe partea de inovatie psihologica in domeniul profilarii personalitatii. Face milioane de compatibilitati si corelatii de date intre oameni. Un algoritm de calcul care analizeaza personalitatea umana din 500 de unghiuri pentru a profila personalitatea. Algoritmul creat de noi poate fi integrat de orice Inteligenta Artificiala sau Robot pentru a putea citi, a intelege, a face compatibilitatea si a relationa cu oamenii mult mai eficient. In acest moment conduc echipa de cercetare in psihologie formata din 100 de psihoterapeuti si creez urmatoarele algoritme din proiectele noastre si lucrez cu familii, cupluri, grupuri si firme pe partea de dezvoltarea personala si profesionala. In aria de personality profiling si head hunting ma ocup de recrutare exclusiva pentru posturi de top management.

 • Asociatiile de psihanaliza – cele mai importante in care sunt membra

Sunt membru fondator in EPR – Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Familie, Cuplu si Grup din Romania – Enrique Pichon Riviere, membru in Asociata de psihanaliza a legaturilor de familie, cuplu si grup Apsylien din Franta si membru in AIPCF – Asociatia Internationala de Psihanaliza de Cuplu, Familie si Grup si delegat european in cadrul EFPP – Federatia Europeana de Psihoterapie Psihanalitica.

 • Studii si specializari in psihanaliza

Doua facultati, doua mastere si 5 specializari in psihanaliza, toate formeaza o specializare globala si complexa asupra psihicului uman iar in total se acumuleaza 54 de ani de scoala. Prima specializare este in psihanaliza copilului si adolescentului, a doua in psihanaliza cuplului, a treia in consiliere si psihoterapie psihanalitica pentru adulti, a patra in psihanaliza familiei, a grupului si a institutiilor, iar ultima in psihodrama.


 • Studii

Liceul ales de mine a fost cu profil teoretic “Vasile Alecsandri” iar specializarea chimie-biologie din Bacau, orasul meu natal. Intotdeauna mi-au placut plantele, animalele si oamenii. Apoi pasii m-au indreptat spre Universitatea „Transilvania” din Brasov si am ales Facultatea de Stiinte Economice, Sectia – Finante Banci si Burse de Valori. Trebuie sa recunosc ca acest domeniu mi s-a parut de viitor in acele vremuri, insa am descoperit ca nu imi place, de aceea m-am hotarat sa incept si o a doua facultate iar decizia s-a bazat pe pasiunea mea pentru psihologie. Am ales Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Psihologie din Bucuresti. Deorece eram la doua facultate am ales sa fac si doua mastere. Primul master ales a fost, Tehnici de comunicare si influente psihosociale in societate, pe scurt – Comunicare si manipulare in societatea contemporana la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti. Apoi am continuat cu alt master in Psihoterapii psihanalitice la Universitatea Hyperion tot din Bucuresti.

 • Alte specializari in hipnoza, negociere, televiziune si relatii publice

Curs hipnoza – formare acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania ca si curs de formare profesionala continua. Formatori: Jenő-László Vargha, psihoterapeut formator si supervizor hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie Ericksoniana. Krisztina Gabriella Szabó, psihoterapeut formator si supervizor hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie Ericksoniana.

Curs de negociere organizat de RDI (Resources, Development & Ideas) si tinut de Nariman Brahmi (Conflict Resolution managment New York).

Deoarece am lucrat in televiziune, presa scrisa si relatii publice am facut trei specializari in acest domeniu. Primul a fost curs de reporter de radio si televiziune (Socetatea de Maine) specializare reporter, redactor si crainic TV Bucuresti. Apoi au urmat cursurile de dictie, alcatuirea unui reportaj, realizarea unui documentar (Sala Dalles – Asociatia Nationala a Universitatilor Populare) specializare crainic TV, redactor, reporter tot in Bucuresti. Iar ultima a fost Academia de radio si televiziune (Aristide Buhoiu) specializarea reporter, documentarist si prezentator TV din Bucuresti.

 • Analiza personala – terapie personala

In domeniul nostru este foarte important sa iti rezolvi problemele tale personale inainte de lucra in cabinet cu clienti. De aceea este obligatoriu sa facem un numar de ore de terapie personala cu un psihoterapeut formator si supervisor psihoterapie psihanalitica. Am facut peste 500 ore de analiza personala cu un psihoterapeut de formare psihanalitica care m-a ajutat sa ma vindec si sa inteleg cat de frumoasa este aceasta meserie. Deoarece confidentialitatea este foarte importanta in domeniul nostru nu va pot da detalii si numele insa va pot marturisi ca analistul meu a avut un mare impact supra felului meu eclectic si relaxat de a practica psihoterapia psihanalitica. Ce va mai pot povesti despre BL. Acesta este psiholog clinician si psihoterapeut psihanalitic cu practica privata de peste 40 de ani. Intre 1974 si 1992, a fost cercetator la Institutul de Neurologie si Psihiatrie Bucuresti. Dupa 1992 s-a implicat in programe sociale: copiii strazii, alternativa educationala Step By Step. Membru al Asociatiei Romane de Psihoterapie Psihanalitica, membru al Comisiei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Colegiului Psihologilor din Romania. „Grandparent” al Federatiei Romane de Psihoterapie.

 • Analiza in grup – terapie de grup

La fel de importanta ca terapia personala este si terapia de grup, asta in cazul in care iti doresti sa lucrezi cu grupuri. Iar acest grup de dezvoltare personala, unde am facut peste 160 de ore de psihodrama moreniana clasica cu elemente de orientare psihanalitica, mi-a infrumusetat zilele de weekend in decurs de cativa ani. Imi aduc aminte cu mare drag de acea perioada si colegii din grupul de terapie.

Grupul de dezvoltare personala a fost organizat in cadrul Centrului Roman de Psihodrama Clasica – Asociatia Romana de Psihodrama Clasica. Formatori: Coordonator Grup Dezvoltare Personala – psih. psihoterapeut Stefania D.Nita, Formare continua in: Psihodrama Clasica Moreniana, Psihanaliza si Psihoterapie Psihanalitica Supervizor Grup Dezvoltare Personala – psih. psihoterapeut formator Radu Vulcu, Presedinte Asociatia Romana Psihodrama Clasica.

 • A doua analiza in grup in cadrul grupul de dezvoltare personala formativa

Aici se mai aduna peste 240 de ore de analiza grupala in cadrul Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie.

Formare in psihanaliza de cuplu (curs de formare acreditat de COPSI – Colegiul Psihologilor din Romania si acreditat la nivel European). Curs de formare organizat de ARPCF – Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie in parteneriat si sub egida APSYLIEN – Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor, din Franta.

Formatori: Rosa Jaitin este doctor in psihologie clinica si psihanalist de grup si de familie. De origine argentiniana, a fost profesor la universitatea din Buenos Aires si acum este profesor asociat la universitatea Paris V. De asemenea, este secretar cu afaceri internationale a Societatii Franceze de Terapie Familiala Psihanalitica (ARTFP) si director al Apsylien (Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor), parte a FAPAG (Federatia Franceza de Psihanaliza de Grup) si al AIPCF (Asociatia Internationala de Psihanaliza de Cuplu si Familie), Membru Fondator al ADSPF (Asociatia pentru Dezvoltarea Psihanalitica a Ingrijirii Familiale), Secretar Stiintific in cadrul SFTFP (Societatea Franceza de Terapie Familiala Psihanalitica).

Christianne Joubert – Psihanalist, Psihanalist de Cuplu, Familie si Grup, Membru al SFTFP (Societatea Franceza de Terapie Familiala Psihanalitica), Membru al AIPCF (Asociatia Internationala de Psihanaliza de Cuplu si Familie), Membru al APSYLIEN, parte a FAPAG (Federatia Franceza de Psihanaliza de Grup), Membru al SFPPG (Societatea Franceza de Psihoterapie Psihanalitica de Grup, Paris), Membru al EFPP (Federatia Europeana de Psihoterapie Psihanalitica), Conferentiar in Lyon II – Institutul de Psihologie si Membru al SFTFP (Societatea Franceza de Terapie Familiala Psihanalitica).

Formari si specializari in psihoterapie psihanalitica

 • Formare psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului – 150 de ore

Acesta formare a fost organizata de Fundatia Generatia si Centru de formare initiala si continua in psihanaliza si psihoterapia copilului si adolescentului – Bucuresti (curs de formare acreditat de COPSI).

Formatori : drd. psih. Veronica Sandor , psih. Andrei Constantinescu, psih. Magda Ionescu, dr psih. Corneliu Irimia, drd. psih. Daniela Luca, drd. psih. Rodica Matei,  drd. psih. Sorina Patrascu, dr.Camelia Petcu, psih. Irina Predutoiu si dr. Simona Trifu.

 • Formare psihoterapie si consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica) 480 de ore

Formare organizata de Asociatia de Consiliere Psihologica din Bucuresti si realizat in partenariat cu Fundatia Internationala pentru Copil si Familie – Bucuresti, (curs de formare acreditat de COPSI).

Formatori : psih. Matei Georgescu, psih. Magda Ionescu, dr. psih. Corneliu Irimia si psih. Irina Predutoiu.

 • Formare in Terapie sistemica de cuplu, copil si familie – 100 de ore

Formare organizata de Cristian Petrescu – psiholog terapeut, Presedintele Asociatiei de Consiliere si Terapie a Familiei din Romania – ACTF si Andreea Muraru Psiholog terapeut, formator terapia familiei).

Specializari in psihoterapie psihanalitica de cuplu, familie si grup

 • Formarea teoretica psihanaliza familie, grup si institutii – 300 de ore

Apsylien-Rec, asociație pentru psihanaliza legăturilor. Apsylien-Rec este membru al F.A.P.A.G, Federația Asociațiilor pentru Psihoterapie Analitică de Grup, al EFPP, Federația Europeană a Psihoterapiei Psihanalitice și al A.I.P.C.F., Asociația Internațională de Psihanaliză de Cuplu și Familie.

Specializare pentru grupuri, cupluri și familii, certificat: coordonator, terapeut și formator. Aceste certificate sunt recunoscute de Federația Asociațiilor de Psihoterapie Analitică de Grup, Federația Europeană de Psihoterapie Psihanalitică și Asociația Internațională de Psihanaliză de Cuplu și Familie.

Formatori: Rosa Jaitin este doctor in psihologie clinica si psihanalist de grup si de familie. De origine argentiniana, a fost profesor la universitatea din Buenos Aires si acum este profesor asociat la universitatea Paris V. De asemenea, este secretar cu afaceri internationale a Societatii Franceze de Terapie Familiala Psihanalitica (ARTFP) si director al Apsylien (Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor), parte a FAPAG (Federatia Franceza de Psihanaliza de Grup) si al AIPCF (Asociatia Internationala de Psihanaliza de Cuplu si Familie), Membru Fondator al ADSPF (Asociatia pentru Dezvoltarea Psihanalitica a Ingrijirii Familiale), Secretar Stiintific in cadrul SFTFP (Societatea Franceza de Terapie Familiala Psihanalitica).

Christianne Joubert – Psihanalist; Psihanalist de Cuplu, Familie si Grup, Membru al SFTFP (Societatea Franceza de Terapie Familiala Psihanalitica), Membru al AIPCF (Asociatia Internationala de Psihanaliza de Cuplu si Familie), Membru al APSYLIEN 4, parte a FAPAG (Federatia Franceza de Psihanaliza de Grup), Membru al SFPPG (Societatea Franceza de Psihoterapie Psihanalitica de Grup, Paris), Membru al EFPP (Federatia Europeana de Psihoterapie Psihanalitica), Conferentiar in Lyon II – Institutul de Psihologie si Membru al SFTFP (Societatea Franceza de Terapie Familiala Psihanalitica).

 • Formare in psihanaliza de cuplu – 208 ore

Formare psihanaliza de cuplu in limba franceza ARPCF (Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie), Furnizor de formare profesionala, psihoterapie psihanalitica adulti si dinamica relatiilor. Curs de formare acreditat la nivel European.

Formatori: Rosa Jaitin este doctor in psihologie clinica si psihanalist de grup si de familie. De origine argentiniana, a fost profesor la universitatea din Buenos Aires si acum este profesor asociat la universitatea Paris V. De asemenea, este secretar cu afaceri internationale a Societatii Franceze de Terapie Familiala Psihanalitica (ARTFP) si director al Apsylien (Asociatia de Psihanaliza a Legaturilor), parte a FAPAG (Federatia Franceza de Psihanaliza de Grup) si al AIPCF (Asociatia Internationala de Psihanaliza de Cuplu si Familie), Membru Fondator al ADSPF (Asociatia pentru Dezvoltarea Psihanalitica a Ingrijirii Familiale), Secretar Stiintific in cadrul SFTFP (Societatea Franceza de Terapie Familiala Psihanalitica).

Christianne Joubert – Psihanalist; Psihanalist de Cuplu, Familie si Grup, Membru al SFTFP (Societatea Franceza de Terapie Familiala Psihanalitica), Membru al AIPCF (Asociatia Internationala de Psihanaliza de Cuplu si Familie), Membru al APSYLIEN 4, parte a FAPAG (Federatia Franceza de Psihanaliza de Grup), Membru al SFPPG (Societatea Franceza de Psihoterapie Psihanalitica de Grup, Paris), Membru al EFPP (Federatia Europeana de Psihoterapie Psihanalitica), Conferentiar in Lyon II – Institutul de Psihologie si Membru al SFTFP (Societatea Franceza de Terapie Familiala Psihanalitica).

Stefania D. NITA – Psihanaliza si Psihoterapie Psihanalitica; Psihodrama Clasica; Psihanaliza si Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, Familie si Grup, Membru Candidat al SRP – SG (Societatea Romana de Psihanaliza – Study Grup) afiliat IPA (Asociatia Internationala de Psihanaliza), Membru Fondator si Presedinte al ARPCF (Asociatia Romana de Psihanaliza de Cuplu si Familie) Formator, Supervizor si Coordonator Principal al Programului Formativ – Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, Membru al ARPsiC (Asociatia Romana de Psihodrama Clasica), Membru al ACPPB (Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica Bucuresti), Recunoastere COPSI (Colegiul Psihologilor din Romania).

Corneliu Irimia – Psihanalist, Membru Direct IPA (Asociatia Internationala de Psihanaliza), Presedinte SRP (Societatea Romana de Psihanaliza), Presedinte ACPPB (Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica Bucuresti), Formator si Supervizor al Programului Formativ – Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, Director ARPPCA (Asociatia Romana de Psihoterapia si Psihanaliza Copilului si Adolescentului), Recunoastere COPSI (Colegiul Psihologilor din Romania).

Andrei CONSTANINESCU – Psihanalist, Membru Direct IPA (Asociatia Internationala de Psihanaliza), Membru Asociat si Secretar al SRP (Societatea Romana de Psihanaliza), Membru si Formator al ACPPB (Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica Bucuresti), Formator FG (Fundatia Generatia), Formator al Programului Formativ – Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu Recunoastere COPSI (Colegiul Psihologilor din Romania).

Supervizare, practica si intervizare

 

 • Supervizare psihanalitica de grup – 80 ore

Supervizor: Rosa Jaitin este doctor in psihologie clinica si psihanalist de cuplu, grup si familie, formator, supervizor.

 • Stagiu de practica Spitalul de psihiatrie Alexandra Obregia – 200 ore

 Supervizor : Simona Trifu, doctor psihiatru, psihoterapeut, supervizor.

 • Supervizare psihanalitica de grup – 76 ore

Supervizor : Corneliu Irimia doctor in psihologie, psihoterapeut principal, supervizor.

 • Supervizare grup psihanaliza copilului si adolescentului: 54 ore

Superior : Veronica Sandor doctor in psihologie, psihoterapeut principal, formator, supervizor.

 • Supervizare psihanalitica de grup: 27 ore

Supervizor : Andrei Constantinescu – Psiholog principal, formator, supervizor.

 • Supervizare sistemica de grup: 40 ore

Supervizor: Cristian Petrescu – psiholog terapeut, formator, supervizor.

 

Participari evenimente stiintifice si conferinte

Conferinta « Journee Scientifique – Le complexe fraternal » Lyon, Franta

Congresul European de Psihoterapie Psihanalitica pentru Cuplu si Familie, Florenta, Italia

Conferinta « Journee Scientifique – Le sujet et le lien » Lyon, Franta

Congresul IRP « Entre le Je et le Nous », Hyeres, Franta

Seminar « Maillage, remaillage, demaillage » sustinut la Bucuresti de Pierre Benghozi, psihanalist si pedopsihiatru, presedinte EFPP, sectiune Cuplu si Familie.

Seminar «Discursul pacientului din cabinet», sustinut la Bucuresti de Pierre Benghozi, psihanalist si pedopsihiatru, presedinte EFPP, sectiune Cuplu si Familie.

Conferinta de Psihoterapie Psihanalitica de Familie – Bilingvia, Chisinau – Internationale de Psychanalyse de Couple et de Famille – AIPCF, EPR

E-congres –  Avancées en psychanalyse de couple et de famille, dans le monde contemporain, AIPCF – Association Internationale de Psycganalyse de Couple et Famille, IACFP – International Association of Couple and Family Psychoanalysis, AIPPF – Asociacion Internacional de Psicoanalisis de Pareja y Familia

Zilele EPR – Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Familie, Cuplu si Grup din Romania – Enrique Pichon Riviere – organizator, prezentare lucrari anual, formator – prezentare teorie

Cu pasiune pentru psihologie si drag de oameni,

Alina Iliescu

Cauta
error: Content is protected !!