Ateliere psihodrama pentru angajati din firme si institutii


Atelierele personalitatii cu psihodrama pentru angajati din firme si institutii


Poti alege sa faci cadou angajatilor tai un atelier al personalitatii special creat pentru nevoile lor si a firmei tale. Orice angajat are un potential observabil si unul latent. Cand investim in dezvoltarea profesionala si personala a angajatilor companiei  acestia vor fi mai impliniti, relaxati, vor avea raspunsuri, solutii pentru aspectele esentiale vietii lor. Isi vor cunoaste mai bine colegii, lucru care va detensiona atmosfera la munca, va imbunatati comunicarea, vor descoperi cat de compatibili sunt cu jobul lor si ce le aduce fericirea si implinirea la munca. Asadar, un angajat care este impinit va avea un randament si o productivitate mai buna in viata profesionala.

Atelier creat special pentru echipa ta

 • Atinge-ti potentialul tau maxim 

Am creat acest atelier focalizandu-ma la nevoile echipei tale. Scopul lui este de a va ajuta sa va descoperiti intregul spectru al personalitatii voastre si al clientilor. Vom studia cele 500 de caracteristici ale profilului nostru psihologic care va vor ajuta sa va dezvoltati pe plan personal si profesional.

 • Cat de repede ii pot citi personalitatea si intelege nevoile clientului?

Un alt aspect important este interactiunea cu clientii, plierea dupa nevoile lor si capacitatea de ai intelege si a reactiona la cerintele impuse de acestia. Este esential sa reusim sa citim personalitatea clientului din primele minute de interactiune si sa reusim sa il intelegem pentru ai putea oferi cel mai bun produs si suportul emotional necesar in interactiunea umana. In cadrul acestor ateliere vom aborda intr-o proportie de 80% latura profesionala si intr-o proportie de 20% latura personala.

 • Ce se va intampla in aceste intalniri de grup? 

In fiecare intalnire vom avea o tema legata de structura personalitatii noastre pe care o vom aborda, apoi vom discuta intr-un grup operativo pe marginea acesteai teme si ce a trezit in voi acesta caracteristica psihica, unde va dus cu gandul, moment in care echipa de psihoterapeuti doar vor asculta. Iar in urmatoarea ora cu ajutorul psihodramei vom pune in scena o piesa de teatru in care aveti avea posibilitatea sa intrati in pielea unui personaj.

 • Ce este psihodrama? 

Psihodrama este o metoda de lucru in grup care permite participantilor sa lucreze cu realitatea lor interioara, asa cum o vad ei. In functie de tema aleasa vom aduce la suprafata amintiri si emotii adanc ingropate pentru a fi intelese si a alina presiunea emotionala, in mediul ocrotitor al grupului creat prin intermediul impartasirii, sustinerii si acceptarii.

Grupul de psihodrama iti ofera posibilitatea:

 • sa te intelegi, sa te accepti asa cum esti si sa inveti din experientele traite;
 • sa transformi dificultatile si blocajele cu care te confrunti in posibilitati reale de crestere;
 • sa exersezi roluri si resurse in mod spontan, autentic si convingator;
 • sa inveti tehnici si exercitii de autocunoastere, elemente de psihoterapie de grup;
 • sa castigi o experienta unica care te va ajuta sa fii cat mai functional, autentic si adecvat  in raport cu ceilalti.

Cum va fi cadrul acestor intalniri?

Ne vom intalni de 1-4 ori pe luna si vom petrece 2 ore impreuna. Vom fi 1-3 psihoterapeuti, eu voi fi implicata activ in toate activitatile grupului iar cel de-al doilea si a treilea vor fi impicati in mod pasiv, vor urmari si scrie povestea sedintei si vor interveni ori de cate ori este necesar sa restituie o informatie esentiala grupului. Vom avea un spatiu de lucru potrivit pentru partea de training si pentru partea de psihodrama si jocului de rol.

 • Ce ne propunem sa descoperim prin intermediul acestor intalniri?

Vom descoperi ca suntem unici si in acelasi timp, asemanatori celorlalti, ca nu exista o personalitate perfecta si ca toti avem partile noastre unde suntem geniali si excelam si parti la care vrem sa mai lucram. Ne vom folosi de joc, de roluri si de oglinzile pe care ni le ofera ceilalti membri de grup. Grupul va fi plasa de siguranta in care ne vom putea explora viata pentru a descoperi aspecte noi ale personalitatii, ale relatiilor in care suntem implicati, tiparele dupa care functionam, mecanismele de aparare pe care nici nu stim poate ca le folosim. Vom aplica orice aspect al activitatii de grup si al vietii, ca o oportunitate pentru constientizare, schimbare, dezvoltare si evolutie.

In calitate de participant la aceste ateliere vei putea:

 • sa-ti cunosti, exersezi si asumi constient rolurile si relatiile pe care le ai la locul de munca, in familie si in alte grupuri;
 • sa reusesti sa le citesti personalitatea clientilor si sa ii intelegi mai bine; sa-ti dezvolti spontaneitatea si creativitatea, sa gasesti solutii noi la probleme vechi, constientizand si deblocand potentialul pe care il porti in tine;
 • psihoterapia de grup ofera acel loc unde poti veni constant sa iti descarci nemultumirile pentru a fi mai relaxat atat la munca cat si acasa;
 • jocurile de rol din cadrul atelierelor au ca scop o intelegere cat mai buna a clientilor si o rezolvare mai operartiva a provocarilor care apar zilnic;
 • sa-ti constientizezi valoarea personala, sa inveti sa te accepti pe tine si pe ceilalti in mod neconditionat;
 • sa dobandesti o viziune pozitiva asupra vietii, sa inveti sa traiesti cu bucurie;
 • sa inveti metode de a lucra cu tine si cu altii, pe care sa le folosesti in viata de zi cu zi, in familia sau in profesia ta;
 • sa intelegi cum gandesc si functioneaza clientii, ceilalti colegi din cadrul firmei, prietenii si familia ta;

Care sunt temele pe care le vom aborda in cadrul atelierului de dezvoltare personala si profesionala ?

 • Te invitam sa descoperi cat de complex, unic, extraordinar si interesant esti

Dezvoltarea ta personala. Stima de sine si nevoia de a fi mandru de tine insuti ca imbold in dezvoltarea personala

In cadrul atelierelor de dezvoltare personala si profesionala, te ghidam in a-ti descoperi propria identitate si imagine de sine si in a-ti constientiza gradul de incredere si acceptare a propriei persoane. Mai mult, constientizand care sunt sentimentele si conflictele de inferioritate si de unde vin acestea, poti ajunge la o autocunoastere complexa, orientata catre perfectionare si dezvoltare personala. Nu doar stima de sine, ci si optimismul, ambitia si nevoia de a te simti mandru de realizarile tale sunt factori care te indeamna sa faci eforturi pentru dezvoltarea ta personala.

 • Caracterul si stabilitatea emotionala – pietre de temelie in structura personalitatii

Fiecare persoana va avea posibilitatea sa isi creeze profilul psihologic. In acesta carte personalizata, dincolo de aspectele generale, poti descoperi cum esti tu in esenta si ce structura de caracter ti se potriveste. Poti afla cat de echilibrat esti si cum stai la capitolul stabilitate si inteligenta emotionala. Ai ocazia sa observi in ce masura iti cunosti si intelegi propriile emotii, precum si emotiile celorlalti. De asemenea, gradul in care iti valorifici inteligenta emotionala iti vorbeste si despre adaptabilitatea ta, despre capacitatea ta de a-ti gestiona emotiile si de a-ti mentine un tonus afectiv pozitiv, motivat si optimist.

 • Planul profesional. Care este relatia ta cu munca?

In cadrul atelierelor de dezvoltare personala si profesionala, vei putea intelege care este relatia ta cu munca, din mai multe perspective relevante psihologic. Poti descoperi ce te mentine pe tine motivat in plan profesional, precum si ce iti mentine moralul sau iti hraneste sentimentul de satisfactie profesionala. Esti genul de persoana animata de simtul datoriei sau mai degraba de dorinta de afirmare? Cat de mult esti dispus sa iti asumi riscuri in profesie? Care este disponibilitatea si efortul pe care esti dispus sa il faci in plan profesional? Cata importanta acorzi performantei si competentei? Te integrezi usor intr-un mediu profesional nou? Toate acestea sunt intrebarile pe care poate ti le-ai pus de multe ori si pentru care noi iti oferim raspunsurile aplicabile in cazul tau.

 • Cum cooperezi si cum te implici in profesie?

In ceea ce priveste maniera de indeplinire a sarcinilor, vei putea intelege ce implica gradul tau de initiativa, nevoia de ordine si capacitatea organizatorica. Sub aspectul disciplinei, te vom ajuta sa descoperi care este capacitatea ta de atentie, de concentrare, de fixare a scopurilor, de perseverenta si de punctualitate. La capitolul relationare profesionala, vei putea descoperi deschiderea ta spre comunicare, capacitatea de a-ti controla emotiile si de a gestiona conflictele. Tot aici, vei afla in ce masura esti un „jucator” de echipa si un individ motivat de sentimentul competitiei.

 • Planul educational. Deschiderea catre educatie, autoeducatie. Aptitudini, talente si pasiuni

In grupului, vei avea ocazia sa iti constientizezi aptitudinile, talentele, hobby-urile si pasiunile. Toate acestea sunt zonele in care tie iti este usor sa dobandesti noi cunostinte si sa te dezvolti. Pe langa acestea, exista si o serie de insusiri care iti usureaza sarcinile educative. Poti descoperi cat de bine sustinut esti de latura creativa si imaginativa, de inteligenta nativa, de intuitie si de curiozitatea intelectuala.  De asemenea, poti descoperi cat de inclinat esti tu catre a invata, atat prin educatia si suportul venit din partea altora, cat si prin autoeducatie si perfectionare pe cont propriu.

 • De acum, poti indrazni sa te consideri genial: afla care este segmentul de viata in care excelezi

Mai mult, te vom incuraja sa descoperi care este emisfera pe care o antrenezi preponderent si iti vom explica ce abilitati si atuuri rezulta din aceasta inclinatie. Si pentru ca impartasim credinta ca fiecare individ este genial intr-o anumita zona de activitate, te vom ajuta sa iti descoperi propria zona de genialitate. Poti afla daca excelezi la capitolul inteligentei: logico-matematice, vizual-spatiale, verbal-auditive sau muzical-ritmice, kinestezice-corporale, interpersonale sau intrapersonale. Descopera acele zone in care invantarea poate parea facila, iar rezultatele tale pot fi spectaculoase.

 • Iti poti oferi sansa de a explora latura ta jucausa si copilaroasa

Prin intermediul psihodramei si jocurilor de rol ai ocazia sa descoperi care este relatia cu copilul tau interior. Vei afla cat de bine stai la capitolul imaginatie, creativitate si ce aptitudini si talente ai. Iti vom mai povesti despre trebuintele tale ludice, despre spiritul umoristic, de gluma, despre deschiderea ta spre activitatile recreative, de joaca, distractie si despre deschiderea ta spre zona muzicala, spre dans si sport.

 • Descopera structura temperamentului tau

Temperamentul este o trasatura psihica inascuta, despre care este posibil sa stii deja unele detalii. In functie de masura in care fiecare dintre aceste temperamente este prezent in structura ta psihica – poti fi mai degraba: sangvinic, coleric, melancolic sau flegmatic – tu dispui de un anumit nivel energetic si esti inclinat catre anumite forme de manifestare a acestei energii.

 • Care sunt laturile accentuate ale personalitatii tale?

In cadrul grupului, ai ocazia sa descoperi care sunt laturile accentuate ale personalitatii tale, adica acele caracteristici aproape omniprezente in actiunile tale, care confera unicitate comportamentului tau. Vei descoperi care sunt avantajele si dezavantajele acestor componente care te definesc si care pot lua forme diverse: componente paranoide, dependente, evitante, isterice, antisociale, schizotipale, histrionice, depresive si obsesionale. Desi din titulatura lor poti avea impresia ca toate aceste trasaturi au conotatii mai degraba negative, noi iti propunem sa descoperi complexitatea lor, insistand asupra atitudinilor constructive pe care ele ti le insufla.

 • Cat iti constientizezi si exprimi emotionalitatea?

Pentru ca planul emotional reprezinta sursa ta de energie, avand un impact decisiv asupra atitudinii tale fata de tine insuti, fata de ceilalti si fata de viata, iti vom da ocazia de a intelege ce rol joaca fiecare emotie si sentiment in viata ta, cum iti exprimi emotionalitatea si cat de mult o valorifici ca sursa de energie. Pe de alta parte, iti vom vorbi despre impactul sentimentelor de inferioritate asupra experientelor tale. Tot aici vei afla si care este capacitatea ta de mentalizare, cu alte cuvinte, capacitatea de a fi constient de tine, de starile si de posibilitatile tale, precum si de a da dovada de prezenta de spirit in fata diverselor evenimente de viata.

 • Ce ascund buzunarele tale de autism si borderline?

Mergand spre profuzimile psihicului tau, iti revelam acele laturi care pot parea dureroase sau delicate, dar care, odata constientizate si acceptate, pot fi exploatate in favoarea ta. Astfel, vei descoperi care sunt buzunarele tale de autism, de borderline si de nevroza. Acestea iti vorbesc: despre capacitatea ta de a-ti constientiza emotiile si comportamentele ce decurg din acestea, despre modul in care te raportezi la ceilalti, despre cat de mult te lasi influentat de comportamentul altora, despre gradul de incredere in tine si in actiunile si deciziile tale, despre cat de mult oscilezi intre diferite emotii, respectiv despre cat de hotarat si capabil esti in luarea deciziilor.

 • Dar buzunarele tale de nevroza?

Mai mult, poti afla cat de autentic esti in atitudinile tale, cat de concentrat esti asupra partilor pozitive, respectiv negative ale realitatii, cat de relaxat esti in raportarea ta la viata si despre capacitatea ta de a-ti mentine atitudinile personale in ciuda presiunilor exterioare.

 • Ce mecanisme folosesti in apararea ta?

Tot in acest periplu al sondarii profunzimii tale psihologice, ai sansa de a-ti identifica modalitatile tale tipice de reactie si aparare in fata provocarilor vietii, prin identificarea si explorarea mecanismelor tale de aparare: clivajul, negarea, idealizarea, somatizarea, regresia, proiectia, reveria, introiectia, deplasarea, intelectualizarea, izolarea, rationalizarea, transformarea, refularea, umorul, reprimarea, ascetismul, altruismul, amanarea si sublimarea.

 • Succesul pe care il poti avea este dictat de potentialul de viata si capacitatea de constructie?

In grupurile de psihodrama, poti explora zona ta de energie, de vitalitate, speranta, capacitatea de a-ti face planuri, capacitatea de constructie si creatie. Ce importanta aloci trecutului si experientelor  din copilarie? Aceste concepte le poti descoperi cand vom aborda tema despre potential de viata, respectiv de moarte. Vei avea ocazia sa afli cat de mult esti inclinat spre a adopta o atitudine constructiva, incarcata spre a rezolva problemele in raport cu realitatile cotidiene si mediul profesional. Poti intelege care sunt segmentele in care tu ai mai degraba tendinta de a te autosabota si de a adopta o atitudine resemnata, delasatoare si panicata. Tot aici vom aborda si subiectul preocuparii tale fata de viata si fata de moarte, precum si zonele in care tinzi sa te lasi ghidat sau dominat de nesiguranta, temeri si frici, respectiv de o atitudine curajoasa, dar riscanta.

 • Comportamentele tale adictive si deviante – care sunt rolul si impactul lor?

Intrucat niciunul dintre comportamentele tale nu este intamplator, ne propunem sa iti prezentam pe larg intr-una din temele abordate la grup ce inseamna din punct de vedere psihic acele comportamente care au o pondere mai mare in activitatea ta de zi cu zi. Vom pune accentul pe comportamentele adictive – dependenta de alcool, tutun, cumparaturi, mancare, droguri – si pe cele deviante, tocmai pentru ca acestea au o incarcatura emotionala puternica si vorbesc despre unele nevoi mai profunde, pe care este posibil sa nu le fi constientizat pe deplin.

 • Fiecare segment corporal reflecta o latura a personalitatii

Fiecare segment al corpului reprezinta, in mod simbolic, o anumita sfera a vietii tale psihice, iar suferintele manifestate la un nivel sau altul vorbesc despre ariile in care exista conflicte psihologice nerezolvate. Orice afectiune somatica poate ascunde o serie de informatii despre structura ta psihica, despre atitudinea fata de tine, ceilalti si viata, precum si despre acele asteptari care par sa fi ramas neimplinite.

 • Stresul si conflictele psihologice asa cum transpar ele in bolile somatice

Incepand cu suferinte psihosomatice – diferitele tipuri de somatizari, tulburarile de apetit si hranire – si terminand cu afectiunile ce sunt, in mod uzual, atribuite unui dezechilibru fizic – afectiunile coloanei, stomacului, rinichilor, inimii si hormonale. Exista intotdeauna un substrat psihologic ce merita sa fie abordat pentru asigurarea unui tratament complex si cat mai eficient. In cadrul temelor abordate, iti vom da ocazia sa descoperi care este semnificatia psihologica a afectiunilor somatice de care suferi sau ai suferit la un moment dat. Si pentru ca stresul este o problema atat de mult abordata in zilele noastre in relatia cu starea de sanatate, iti vom oferi ocazia de a descoperi cum reusesti sa gestionezi tu stresul la care esti expus la locul de munca.

 • Nevoia de siguranta si laturile tale masculina si feminina

In cadrul atelierelor de dezvoltare personala si profesionala, analizam nevoile tale, cum este nevoia de protectie si securitate, capacitatea ta de adaptare, precum si vulnerabilitatea ta in fata situatiilor delicate. De asemenea, vom aborda si gradul tau de acceptare in raport cu laturile tale masculina si feminina, prezente ambele intr-un anumit procent in structura ta, indiferent daca esti barbat sau femeie.

 • Respectarea regulilor si relevanta aspectelor etice in viata ta

Indiferent de societatea din care faci parte, exista o serie de norme morale si sociale care ti-au fost insuflate inca de la o varsta frageda. Insusirea si respectarea acestor principii reprezinta esenta organizarii psihice a tale, adica acea instanta psihica moralizatoare care te ajuta sa distingi intre ceea ce este si nu este social acceptat. Vom descoperi impreuna, care au fost experientele timpurii care te-au ajutat in construirea integritatii tale, precum si ce inseamna eventualele tendinte spre rebeliune, furt sau vandalism. Mai mult, poti constientiza si cat de mult simti nevoia de dobandi control asupra propriei existente, cat pret pui pe modestie, constiinta, constiinciozitate, seriozitate si responsabilitate, ca valori de viata ce te ghideaza in sfera persoanala, sociala si profesionala.

 • Valori, traditii, moralitate si relevanta lor in viata ta

La capitolul valori si simt moral, iti vom vorbi despre sentimentele de vinovatie si importanta lor in viata ta. Vei vedea care este masura in care contezi in actiunile tale pe integritatea personala, pe sinceritate, pe autenticitate, sau, din contra, pe disimulare, manipulare sau perversitate. Poti descoperi daca esti genul de individ traditionalist, conventional, conservator, daca pui pret pe onoare, reputatie si o conduita etica ireprosabila, avand totodata ocazia sa afli de unde vin aceste inclinatii.

 • Cum te raportezi tu la planul material – la posesiunile materiale, caminul si corpul tau?

Poti descoperi cat de importanta este pentru tine nevoia de achizitie, de a acumula posesiuni materiale. Iti  vom vorbi despre relatia ta cu corpul, despre importanta acordata igienei intime, despre imaginea ta corporala constienta si inconstienta, despre complexele de inferioritate legate de corp, despre modul in care te raportezi la corpul si la caminul tau (aspecte aflate in stransa legatura), despre semnificatia psihologica a eventualelor handicapuri fizice. Mai mult, poti descoperi cum te raportezi tu la planul cromatic, precum si la ideea de a adopta un animal domestic (caini versus pisici).

 • Cat de mult investesti in aspectul fizic si in planul vestimentar?

Mergand in aceeasi directie, preocuparea pentru propriul trup, ne vom concentra asupra investitiei estetice in corpul tau. Aici vei descoperi o serie de explicatii despre tine pornind de la infatisarea ta, aspectul fizic real si ideal, de la importanta acordata prestantei, precum si de la stilurile vestimentare pe care tu le abordezi in mod uzual. Tendinta de a adopta o linie vestimentara mai degraba clasica, eleganta sau, din contra, extravaganta sau comoda nu este intamplatoare, ci indica anumite lucruri despre felul tau de a fi si structura ta psihica.

 • Relatiile cu prietenii si cunoscutii. Inteligenta emotionala si abilitatile de comunicare ca suport in relationare

In cadrul atelierelor, te vom indruma sa descoperi cat de mult te sustine inteligenta ta emotionala in stabilirea si cultivarea relatiilor interumane (constiinta sociala). Vei afla in ce masura iti exprimi trairile afective in relatii, ai nevoie sa interactionezi cu ceilalti si sa simti ca apartii unui grup. Vei afla cat de mult pret pui pe comunicarea verbala si cat de usor iti este sa te exprimi prin cuvinte si prin limbajul corporal.

 • Cat de abila esti in a lega si in a mentine relatii?

Mai mult, poti afla cat de usor iti este sa legi relatii – in fapt, vei afla daca extraversiunea,  sociabilitatea si carisma te sustin la acest capitol – precum si cat de natural iti este sa le mentii. In acest sens, asertivitatea, empatia, optimismul, increderea in oameni, acceptarea sociala a ta si a celorlalti, toleranta, onestitatea si congruenta limbajului nonverbal si cel verbal, suportul emotional si dorinta de a ajuta, capacitatea de a asculta si de a oferi un feedback constructiv reprezinta acele resorturi pe care poti conta.

 • Poti descoperi cum te raportezi tu la sexualitate si la potentialul tau sexual

Din interpretarea testului tau de personalitate nu putea lipsi relatia ta cu sexualitatea. Noi iti propunem sa te aducem in relatie cu potentialul tau sexual, adica nivelul de energie sexuala, cu puterea ta de atractie si seductie, precum si cu tipul de pasiune sexuala pe care o inspiri. Aici vei putea sa intelegi cat de confortabil te simti in raport cu propria sexualitate si ce presupune aceasta raportare. Ai astfel ocazia sa iti constientizezi dorintele, asteptarile, nevoile constiente si inconstiente legate de sexualitate.

 • Poti intelege ce anume sta la baza conduitei tale erotice in relatie cu clientii, furnizorii si colegii

In cadrul grupului, iti poti intelege mai bine conduita erotica, precum si impactul asupra zonei profesionale. In cadrul acestei teme, iti vom vorbi despre tine din perspectiva maturitatii si a responsabilitatii, abordand subiecte precum: manifestarea intimitatii tale in cadrul echipei tale, respectul fata de colegi si conduita ta erotica in relatie cu clientii, furnizorii si colegii.

 • De unde vine placerea de a oferi cadouri sau inclinatia de a colectiona?

Deoarece noi credem ca multe din raspunsurile intrebarilor tale pot fi descoperite prin analiza evenimentelor din copilarie, te invitam sa descoperi cum ai traversat tu fiecare dintre stadiile psihosexuale (stadiile oral, anal si falic, etapa manifestarii complexului oedipian, perioada de latenta si stadiul genital). Maniera in care ai trait fiecare dintre aceste etape poate pune intr-o noua lumina, chiar revelatoare, atitudinea ta curenta. Aici poti intelege de unde vine placerea de a gati, spiritul gurmand, inclinatia catre a colectiona, placerea de a oferi cadouri, predispozitia catre diverse hobby-uri sau activitati.

 • Cat simti nevoia de a conta pe ceilalti si cat iti doresti sa fii independenta?

Vei avea ocazia sa poti identifica inclusiv nivelul tau de functionare sociala si masura in care investesti in construirea unei retele de suport social, in fapt, un grup de persoane in care poti avea incredere si pe care poti conta. Vei putea intelege care este nevoia de independenta, de a-ti implini potentialul propriu si de-ati asuma initiativa in diverse actiuni. Mai mult, vei putea descoperi cat de importanta este pentru tine spontaneitatea si autenticitatea in relatii.

 • Nevoia de prestigiu si de unicitate ca motor al celebritatii si a puterii

Dincolo de socializarea uzuala, te vom conduce si spre zona de celebritate, faima, putere si notorietate. Te vom indruma in a-ti descoperi propriile atitudini in raport cu ideea de a fi faimos, de a te bucura de un anumit statut social, de a avea parte de recunoastere sociala. Vei intelege astfel, cat de intensa si ce conotatii individuale iau in cazul tau nevoia de prestigiu, de stima publica si cea de unicitate.

 • Ai sansa de a-ti intelege si asuma inclusiv acele porniri de care nu te simti intotdeauna mandra

Pentru ca in orice zona a vietii tale exista si unele laturi de care esti mai putin mandra, despre care poate ca eviti de obicei sa vorbesti, ti-am construit o sectiune speciala in care poti confrunta aspectele tale delicate, fara a te simti judecat sau respins. Simte-te confortabil si chiar iluminat, constientizandu-ti propria inclinatie spre nonconformism si rebeliune, respectiv spre supunere excesiva, nevoia de agresivitate, gradul de iritabilitate si excitabilitate, nevoia de exhibitie si de a fi in centrul atentiei cu orice pret.

 • Poti descoperi de unde vin eventualele tendinte de a-i insela, minti si abadona pe ceilalti

Mergand chiar mai adanc in forul tau interior, iti poti confrunta propriile tendinte spre neascultare, nesupunere si opozitie, inclinatiile agresive pasive si active. Mai mult, poti intelege de unde vin nevoile de a minti, de a fura sau de a abandona relatii si lucruri, in cazul in care te confrunti cu ele.

 • Felul in care reactionezi la critica iti influienteaza viata

Nonconformismul, inclinatia catre anumite profesii, modul in care reactionezi la critica, predispozitia catre a te stresa, discernamantul, sunt comportamente influentate de intensitatea prezentei acestor caracteristici anale in viata ta. La aceasta tema vei afla ce anume sta la baza comportamentelor tale care tin de a conduce, a controla, a ordona, a fi liber si a te stresa.

 • Relatiile familiale si parentale. Poti descoperi ce influenta a avut asupra ta familia de origine

Deoarece este o tema importanta care are mare impact in partea profesionala vom aborda si relatia cu familia de origine. Vei putea intelege cum si-a pus amprenta mediul socio-cultural asupra valorilor, credintelor si atitudinilor tale, precum si care a fost contractul narcisic (mandatul transgenerational), adica misiunea primita de la familia ta de la cele mai fragede varste. Te vom ajuta sa intelegi ce impact au avut asupra ta intamplarile dintr-o copilarie armonioasa, dar si eventualele tentative de abandon, maltratare psihica si fizica, precum si posibilele experiente depresive. Vei putea intelege mai bine ce presupune un sistem relational familial, in care sunt vizate atat familia de origine, cat si  cea in curs de formare. Mai mult, ai ocazia sa descoperi legatura dintre modul in care iti traiai lacomia, invidia si rivalitatea in relatiile fraternale si modul cum experimentezi aceleasi trairi  in relatiile tale adulte. Toate aceste experiente au impact in felul in care te comporti in cadrul echipei tale.

 • Cat de bine sunt corelate familia si cuplul ideale cu cele prezente, reale?

In aceeasi directie, vei putea descoperi cum climatul si atmosfera din familia de origine au un impact asupra cuplului si familiei pe care le formezi tu in prezent. Vei putea identifica modelul de atasament invatat in copilarie si impactul acestuia asupra relatiilor de cuplu si familiale curente. De asemenea, poti intelege cat de bine sunt corelate cuplul si familia ideale cu cele in curs de constituire, prezente, ce fel de relatii tinzi sa dezvolti cu copiii tai, care sunt asteptarile si investia familiale, dar si care este capacitatea ta de rezilienta, de adaptare la viata.

 • Poti descoperi nevoile tale de crestere personala si spirituala

In cadrul grupului, vei putea constientiza cat de mult iti doresti sa te descoperi pe tine (prin carti, terapie) si ce anume ti-a influentat dezvoltarea psihica (traume, conflicte, relatii armonioase). Tot aici, poti descifra relatia ta cu spiritualitatea, cu religia, divinitatea si vei intelege rolul paranormalului, parapsihologiei, capacitatilor premonitorii in viata ta. Tot aici, vei putea afla ce inseamna pentru tine puterea gandului si cat de mult te lasi influentat de gandirea magica (superstitii, credinte puternic subiective).

 • Avand o relatie buna cu tine, te simti capabil sa cresti si sa te maturizezi

Fiecare individ dezvolta o anumita relatie cu sine insusi si prin simplul fapt ca esti interesat de personalitatea ta si ai curaj sa vorbesti despre tine, spune multe despre dezvoltarea ta personala. Te simti confortabil in demersul de autocunoastere si autoperfectionare in masura in care te simti capabil de introspectie (de a purta un dialog intern constant) si in masura in care nu iti conditionezi respectul de sine de reusitele zilnice, ci stii sa te apreciezi pe tine, asa cum esti. Fireste, ti-ai fixat un ideal a ceea ce vrei sa fii, simti nevoia de a-ti implini potentialul si de a-ti afirma sinele, dar este important sa te cunosti suficient de bine pentru a nu te lasa doborat de orice nereusita. In cadrul atelierelor de dezvoltare personala si profesionala, poti descoperi cum te pozitionezi tu pe fiecare dintre aceste paliere si ce impact au acestea asupra vietii tale de zi cu zi.

 • Care sunt tarifele pentru atelierele de psihodrama pentru firme si institutii?

Te rog sa consulti lista de preturi.

 • Toate aceste teme vor fi analizate si in stransa legatura cu activitatea profesionala

Vom discuta intr-o proportie de 80% despre partea profesionala si intelegerea profilului personalitatii clientilor si intr-o proportie de 20% despre voi si partea voastra personala. Scopul nostru este sa va dezvoltati personal si sa va atingeti potentialul maxim in cadrul echipei tale.


Dragilor va astept sa va programati, inscrieti la o discutie despre atelierele de psihodrama pentru angajati, firme si institutii.


Progamare

Cu pasiune pentru psihologie si drag de oameni,

Alina Iliescu

Cauta
error: Content is protected !!