Psihoterapie psihanalitica in cabinet sau online • Eu sunt Alina Iliescu, personality profiler si psihoterapeut de orientare psihanalitica

Lucrez in domeniu de peste 15 ani cu adulti, adolescenti, copii, familii, cupluri, grupuri si institutii. Sedintele de psihoterapie se desfasoara intr-un cabinet psihologic din Corbeanca, jud. Ilfov si in mediul online in limba romana sau engleza. Am absolvit doua facultati, doua mastere si 5 specializari in psihanaliza, toate formeaza o specializare globala si complexa asupra psihicului uman iar in total se acumuleaza 54 de ani de scoala. Prima specializare este in psihanaliza copilului si adolescentului, a doua in psihanaliza cuplului, a treia in consiliere si psihoterapie psihanalitica pentru adulti, a patra in psihanaliza familiei, a  grupului si a institutiilor, iar ultima in psihodrama.

 • Calatorie catre lumea ta interioara

Eu consider ca psihoterapeutul este un insotitor al clientului in drumul acestuia catre sine insusi, acesta pune intrebari si aduce la suprafata comori si detalii importante pentru client care sunt inaccesibile deoarece acestea sunt inconstiente. Acesta are rolul de a facilita procesul de cunoastere si explorare in asa fel incat clientul sa ajunga sa se inteleaga mai bine, sa aiba acces la emotii si sentimente profunde si astfel sa dobandeasca echilibrul psihic, o mai buna autonomie si o adaptare potrivita atat de necesara pentru o viata personala si profesionala echilibrata.

 • Abordarea mea psihoterapeutica

Abordarea terapeutica si tehnicile mele de lucru se inscriu in campul psihoterapiei psihanalitice. Conceptualizarea si practica psihanalitica au evoluat, facand posibila abordarea proceselor psihice inconstiente care sunt inaccesibile psihanalizei individuale, cu munca psihanalitica a familiilor, cuplurilor si grupurilor. Psihoterapia este o experienta unica care presupune vindecare, schimbare, imbogatire a lumii interioare, acces la resurse si descoperirea intregului potential al persoanei aflata in terapie.

 • De ce sa incepi o psihoterapie?

Motivatia este foarte importanta cand iti doresti sa incepi o psihoterapie. Ea sta la originea si aduce combustibilul necesar bunei desfasurari acestui demers. Sedintele pot fi tinute in limba romana sau engleza. Datorita terapiei online poti fi oriunde in lume si sa beneficiezi de sedintele tale de psihoterapie. Hai sa redescoperi cine esti, ce iti doresti, de cine este bine sa te indragostesti, joburile compatibile, resursele ascunse si sa scotem la lumina potentialul tau la capacitate lui maxima.

 • Aceasta forma de tratament a fost dezvoltata constant in ultimul secol

Psihoterapia psihanalitica este sustinuta de teoria si cunoasterea psihanalitica, iar psihanaliza este creatia lui Sigmund Freud. Ea intelege alcatuirea si dinamica persoanei, legatura intre suprafata si profunzimile inconstientului, intre ceea ce este spus si ne-spus, bazandu-se pe o intreaga teorie a dezvoltarii si interactiunii umane.

 • Terapia prin cuvinte este mediata pe baza relatiei client psihoterapeut

Psihoterapia psihanalitica iti poate fi de ajutor daca intelegi ca emotiile si gandurile personale pot sta la baza dificultatilor si problemelor tale. Ca si multe alte terapii, psihoterapia psihanalitica este o terapie prin cuvinte, presupune o relatie care implica un schimb de afecte si de emotii. Terapeutul urmareste asociatia libera exprimata prin intermediul comunicarii si gandurilor clientului sau, asa cum se desfasoara in terapie si nu da sfaturi. Din acest punct de vedere psihoterapia psihanalitica poate fi privita ca un laborator al relatiilor umane.

Psihoterapia psihanalitica se poate desfasura intr-un demers:

 • individual (client/terapeut)
 • de cuplu (un cuplu si 1-2 terapeuti)
 • familial (mai multi membri din familie si 1-3 terapeuti)
 • si de grup sau institutie (mai multe persoane si 1-3 terapeuti)

Te invit sa mi te alaturi in calatoria catre descoperirea ta, sa imi impartasesti despre cum ai vrea sa arate drumul spre tine, spre iubire, sa ma ajuti sa-l presaram cu ce te inspira iar la final sa te vezi pe tine ca ai evoulat in cea mai buna versiune a ta.


 • Cum se desfasoara o sedinta de psihoterapie?

O sedinta de psihoterapie dureaza o ora si se desfasoara o data sau de mai multe ori pe saptamana conform intelegerilor contractuale stabilite la inceputul tratamentului intre psihoterapeut si client. In cadrul sedintelor de psihoterapie clientul este incurajat sa vorbeasca liber, fara cenzura, despre tot ceea ce-i trece prin minte. Aceasta modalitate de verbalizare a gandurilor si fantasmelor se numeste asociere libera si constituie regula principala in psihoterapia psihanalitica. Asocierea libera faciliteaza accesul clientului catre cauzele conflictelor inconstiente care produc simptomatologia manifesta.

 • Confidentialiatea in psihoterapie

Confidentialitatea este foarte importanta in cadrul unei psihoterapii. Toate subiectele pe care le vom discuta in sedintele de psihoterapie, ca si datele personale raman confidentiale, protejate de relatia profesionala dintre mine ca profesionist si tine ca si client. Nu voi furniza informatii fara acordul tau, decat daca sunt obligata prin lege. In aceasta situatie, orice actiune pe care o voi intreprinde va fi discutata din respect in prealabil cu tine.

 • Cat dureaza terapia?

Psihoterapia psihanalitica presupune, in general, un proces terapeutic de lunga durata. Ea poate dura intre cateva luni si cativa ani, in functie de cerintele si nevoile clientului si de recomandarile terapeutului sau. In prima faza ajungem in terapie adusi de un simptom care creaza un dezechilibru in viata personala sau profesionala. Dupa o perioada de timp cand relatia se dovedeste suficient de stabila, cand anxietatile pot fi continute iar rusinea poate fi suportata, clientul este in sfarsit pregatit sa lucram mai profund.

 • De ce psihoterapia psihanalitica este de lunga durata?

Acesta este momentul cand incep sa emerga la suprfata “secrete”, descoperim “cripte familiale”, mosteniri transgenerationale care abia acum au putut fi accesibile. Acesta eliberare conduce catre un alt tip de efect al psihoterapiei psihanalitce, efect care din punctul meu de vedere este poate cel mai important lucru care poate fi obtinut intr-o psihoterapie. Ma refer la acel sentimentul interior de libertate, in care ti-ai consolidat increderea in tine si simti ca esti asa de puternic incat poti face orice.  Esti multumit de tine, de relatia cu corpul tau si poti gestiona orice situatie relaxat si plin de resurse, deoarece ti-ai atins potentialul maxim si esti cea mai buna versiune a ta.

 • Cat de importanta este compatibilitatea dintre psihoterapeut si client?

Cand relatia dintre psihoterapeut si client este buna, rezultatele vor fi pe masura asteptarilor. Folosim destul de des expresia “sa fim pe aceeasi lungine de unda”, ei dragilor acesta lungime de unda este foarte importanta in terapie. Cand te simti inteles, ajutat, sprijinit, acompaniat, relaxat, fara sa fii judecat atunci terapia va avansa repede.

 • Care este pretul unei sedinte de psihoterapie psihanalitica individuala?

Pentru a afla mai multe detalii te rog sa consulti lista de preturi.

 • Cine poate beneficia de psihoterapie psihanalitica?

Persoanele care cauta ajutorul unui psihoterapeut sunt acelea care, la un moment dat in viata lor, se confrunta cu o suferinta psihica, discomfort, nevoia de ajutor, o criza existentiala. Aceasta criza poate invalida functionarea obisnuita sau poate afecta viata personala si profesionala. Daca simtiti ca ceva te impiedica sa traiesti viata pe care ti-o doresti fara sa stiti exact ce anume cauzeaza acest lucru, atunci o psihoterapie psihanalitica poate fi o alegere potrivita pentru tine. Oricine poate beneficia de terapie, copii, adulti, familii, grupuri si institutii.

Dragilor va astept sa va programati pentru o psihoterapie psihanalitica.

Cu pasiune pentru psihologie si oameni,

Alina Iliescu


Programare
Cauta
error: Content is protected !!