Alina Iliescu

Psihanalist

Bibliografia mea povestita

  • Povestea mea personala si profesionala

M-am nascut intr-unul din orasele din inima moldovei si mi-am petrecut primii 18 ani acolo. Daca sunteti curiosi care este numele orasului, atunci va spun cu mandrie ca acesta este Bacau. Am crescut inconjurata de copii si acest lucru m-a ajutat mult in felul in care mi s-a dezvoltat structura psihica si in alegerea profesiei pe care o am. Blocurile noaste erau in forma de cerc iar cand ieseam afara eram peste 60 de copii gata de joaca. Daca ii numaram si pe cei din blocurile vecine depaseam o suta. Multa veselie, zeci de jocuri si amintiri frumoase.

  • Aici am avut ocazia sa joc rolul de mama, prietena, profesoara si terapeut

In famile am invatat ca trebuie sa ma descurc in orice situatie si sa gasesc solutii, am invatat sa fiu buna si generosa si sa fac lucrurile in felul meu. Iar anturajul si copii mi-au daruit o copilarie plina de jocuri. Cu tatal profesor si mama contabila iar eu indragostita de natura si animale am ales pentru liceu profiul chimie-biologie.

  • Natura m-a fascinat din totdeauna si o iubesc

Am si acum in minte plimbarile interminabile prin padurile din jurul casei bunicilor. Asa ca va marturisesc ca nu pot trai departe de padure, natura si animale. Acesta este unul dintre motivele pentru care iubesc cu patima acesta tara frumoasa a noastra, Romania. Imi plac animalele deoarece sunt frumoase, jucause si au nevoie de protectie. Iar oamenii deoarece sunt complecsi, extraordinari si fascinanti. Nevoia de a crea, construi, desena, picta, planta, decora ma insotesc constant si ma ajuta in tot ceea ce vreau sa fac.

  • Cum am ajuns de la chimie – biologie la finante, banci si burse de valori?

Si dupa 7 ore de biologie si 7 de chimie in fiecare saptamana am hotarat ca parca medicina nu ma mai atrage asa de mult. Asa ca pentru facultate m-am orientat spre o meserie mai de viitor in capitalismul in dezvoltare din tara noastra si asa am ales profilul finante, banci si burse de valori. Suna pompos, atragator si promitator. Insa din primul semestru mi-am dat seama ca parca nu ma prea potrivesc cu un astfel de domeniu asa ca m-am gandit sa ma angajez in televiziune.

  • Prima mea mare dragoste, televiziunea

Televiziunea suna tentant si asa am intrat in practica la stiri intr-una din televiziunile brasovene, paralel cu facultatea la zi facem si cursuri de televiziune in Bucuresti, lucram iar in timpul liber citeam carti de psihologie. Devenisem dependenta de momentele libere in care ma relaxam intr-un divan si auzeam din casa clopotele Bisericii Negre din Brasov. Si facultate, si cursuri de televiziune si munca si pasiunea pentru psihologie imi umpleau zilele de studentie.

  • Ce mi-ar placea sa fac cu adevarat?

Intr-o zi m-am intrebat ce mi-ar placea sa fac cu adevarat, la ce sunt buna eu? In acel moment citeam o carte iar pe coperta scria psihologie. Si asa am avut o revelatie. De cate ori vorbesc cu cineva dupa cateva minute persoana incepe sa imi povesteasca viata, experientele, iar oamenii se simt bine in jurul meu. Imi place sa ii ascult, sa ii inteleg, sa ii ajut si imi vine natural. Si am decis dupa ce voi termina facultatea de finate banci ma voi inscrie la psihologie. Zis si facut. Iar pasii s-au indreptat vertiginos spre capitala si spre psihologie. Si daca tot eram la a doua faculate am inceput si un master in comunicare. Si din nou in hora munca la un ziar, apoi PR la un brand de masini, facultatea de psihologie si mater in comunicare.

  • Dragostea pentru masini o mostenesc de la tata

Trebuie sa va impartasesc ca dragostea pentru masini o mostenesc de la tatal meu, de la care am si invatat cum sa spal un motor, cum se chituieste si vopseste o masina. Si mi-a folosit in munca de PR deoarece deja indrageam masinile si mi-a fost usor sa invat despre ele. Dupa ce am terminat primul master am mai inceput inca unul in psihoterapie psihanalitica si asa am hotarat sa imi incep si terapia mea personala. Acesta este obligatorie daca vrei sa fii un bun terapeut mai intai trebuie sa iti rezolvi tu problemele ca sa iti poti ajuta apoi clientii sa le rezolve pe ale lor. Am ales cea mai grea, costisitoare si profunda specializare, psihanaliza. Ambitia este unul din punctele mele forte, iar intre timp impreuna cu partenerul meu de viata, Robert am construit mai multe afaceri si am calatorit prin lume. Si ca sa raspund la o intrebare frecventa, da sunt casatorita si am si doi copii.

  • Si uite asa incet, incet am reusit sa adun 54 de ani de scoala si inca nu am de gand sa ma opresc

Paralel cu scoala am inceput si specializarile in psihanaliza, 5 la numar. Prima in psihanaliza copilului si adolescentului, a doua in psihanaliza cuplului, a treia in consiliere si psihoterapie psihanalitica pentru adulti, a patra in psihanaliza familiei, a grupului si a institutiilor iar ultima in psihodrama. Toate aceste specializari seamana cu facultatile ca si intindere in timp, cursuri, profesori si costuri. Dureaza intre 3 si 6 ani si sunt compuse din cursuri, seminarii, practica, supervizari in grup si supervizari individuale, conferinte si articole. Asa ca pana acum la bilant ies ca am facut 54 de ani de scoala si inca nu s-au terminat. Si aici mi-o aduc aminte de bunica care s-a uitat intr-o zi la mainile mele si mi-a spus „Alina, tu nu ai maini de om care sa munceasca pamantul tu trebuie sa inveti”. Si asta am si facut si fac in continuare. Insa nu mi-a spus cat de mult am de invatat. Si dupa atatia ani de studii si sute de carti citite tot am impresia ca sunt la inceput si mai sunt atat de multe lucruri de descoperit despre psihicul uman.

  • Oamenii mi se par extraordinari, fascinati si de o complexitate incredibila

Un alt lucru pe care vi-l dezvalui cu retinere este rebeliunea mea si nevoia de a crea tot timpul ceva nou. Imi plac lucrurile care pot fi create de la zero, nu ma intereseaza ce face vecinul in curtea lui, eu sunt focalizata sa am grija de a mea sa imi fac o curte in care sa ma simt bine. Asa ca intotdeauna am impovizat si am construit ceva nou. De aceea cand gatesc nu respect niciodata reteta ci inventez ceva inedit si delicios.

  • Anii de lucru la cabinet m-au invatat cat de important este sa fii aproape de oameni pentru a-i ajuta

La cabinet lucrez cu bebelusi, copii, adolescenti, cupluri, familii, grupuri de parinti, grupuri de educatori, institutii si firme. Am trecut prin multe experiente frumoase si dureroase cu clientii, pe care le voi pretui si au un loc special in inima mea. Insa pasii mei s-au indreptat incet, incet spre a crea un algoritm al personalitatii, o enciclopedie a psihicului uman si testul de personalitate care i se potriveste doar ei. Asa pot ajuta mai multi oameni sa se cunoasca mai bine si sa se indragosteasca si sa-si gasesca un job compatibil. Am descoperit ca sunt pasionata si de cercetare psihologica in domeniul inteligentei artificiale, si asa pot evolua si creste in acesta meserie de cercetator, psihoterapeut psihanalitic si personality profiler.

Cu drag si pasiune pentru oameni,

Alina Iliescu





Cauta
error: Content is protected !!