Ateliere psihodrama pentru grupuri de cupluri si adulti


Atelierele personalitatii cu psihodrama pentru grupuri de cupluri


Psihoterapia psihanalitica de grup cu cupluri este un proces terapeutic care isi propune intelegerea dinamicii relatiei dintre cupluri, urmarindu-se ca fiecare dintre membri sa se inteleaga pe sine, pe celalalt si pe sine in relatie cu celalalti. Psihoterapia de grup cu cupluri se bazeaza pe acelasi concept ca psihoterapia familiala, insa se concentreaza simultan pe experientele grupale ale clientilor, cat si pe comunicarea, relatia si legatura dintre ei. Scopul acestui fel de terapie este ca partenerii din cupluri sa se raporteze unul la altul, intr-un fel care sa ii avantajeze pe amandoi si sa ii ajute sa se dezvolte si sa evolueze impreuna.

 • In terapia de grup cu cupluri se lucreaza cu relatia sau legatura dintre cei doi si restul membrilor din grup

Cuplurile se pot confrunta cu situatii de criza, in care predomina neintelegerile, conflictele, tensiunile, situatii in care vor apela la psihoterapie de grup pentru cupluri. Acest demers terapeutic se adreseaza ambilor parteneri si are ca scop principal stabilirea, intelegerea si indeplinirea obiectivelor comune, de cuplu. Pe parcursul procesului terapeutic, specialistii vor pastra o atitudine neutra, de obsevator obiectiv, in relatie cu grupul.

 • Cand ai nevoie de psihoterapie de grup pentru cupluri?

Nu exista dragoste daca nu exista un echilibru emotional si capacitatea de a comunica deschis despre ceea ce simtim si ceea ce ne dorim in relatia de cuplu. Nu exista iubire acolo unde conflictele escaladeaza constant, relatia de cuplu nu s-a fondat pe un fundament stabil (ex: relatiile de amanti cand fac tranzitia spre parteneriat) si compatibilitatea dintre cei doi este scazuta. Exista in aceste cazuri un atasament dependent, disperat de partenerul de cuplu, care creaza relatii distructive. Acest tip de terapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu si nu a unor obiective individuale. Cei doi parteneri ai cuplului isi vor fixa teluri comune, si vor lucra sa consolideze relatia dintre ei, sa invete sa se asculte, sa isi accepte diferentele, sa inteleaga fiecare personalitatea lui si a celuilalt cu ajutorul psihoterapeutilor.

 • Terapia de grup in cuplu pare sa castige popularitate din doua motive

Accesibilitatea si eficienta sa, de aceea, o solutie prin care va putem ajuta sa va rezolvati problemele din cuplu, din copilarie sau sa treceti peste insecuritati in relatia voastra, este prin psihoterapie de grup pentru cupluri.

 • Ce sunt sedintele de psihoterapie de grup?

Terapia de grup pentru cupluri este o forma de psihoterapie care implica mai multi terapeuti, ce lucreaza cu mai multi oameni in acelasi timp, formand un cadru sigur, unde pacientii pot vorbi despre problemele ce ii afecteaza. In cadrul terapiei de grup orice persoana poate:

 • oferi si primi sustinere si feedback legat de relatia ta de cuplu;
 • ameliora deficientele de comunicare si relatiile interpersonale de cuplu;
 • experimenta noi comportamente la nivel interpersonal;
 • exprima in mod direct si onest emotii si stari afective dintre cele mai diverse in cuplu
 • dobandi o mai mare incredere in fortele propria;
 • o imbunatatire a imaginii si a stimei de sine in relatie cu partenerul;
 • dobandi o mai buna cunoastere si intelegere de sine, dar si a celor din jur;
 • intra in posesia unor noi modalitati de interactiune interpersonala pe care sa le transfere in exteriorul grupului si in relatia de cuplu;

Grupul devine, pentru fiecare persoana si cuplu, o resursa inestimabila. In cadrul acestuia se poate regasi pe sine si poate obtine, intr-o atmosfera de caldura si suport afectiv, schimbarea dorita sau ameliorarea cautata.

 • La ce ar trebui sa te astepti la prima sedinta de psihoterapie de grup cu cupluri?

Prima intalnire are rolul unei sedinte de cunoastere, unde terapeutii vor pune intrebari pentru a incerca sa afle, pe rand, nelinistile fiecaruia. Fiecare are alocat timpul sau de a se prezenta si de a impartasi cu grupul ce se simte confortabil. Este de retinut ca mediul in care va aflati este unul sigur si confidential, iar oamenii din incapere au probleme asemanatoare si, in consecinta, este foarte probabil sa poata empatiza mult mai usor cu tine.

 • Cand ai nevoie de terapie de grup pentru cupluri?

Aveti nevoie de terapie de grup pentru cupluri atunci cand va simtiti nelinistiti sau nesiguri in relatia de cuplu si considerati ca sunteti singurii care se confrunta cu aceaste probleme. Beneficiul cel mai mare al terapiei de grup si ce diferentiaza acest tip de terapie de cea individuala este faptul ca include mai multe persoane cupluri care isi pot impartasi punctele de vedere si pot empatiza unii cu celalalti. In plus, terapia de grup pentru cupluri poate fi folositoare si atunci cand aveti probleme si conflicte frecvente in relatia de cuplu si vreti sa va imbunatatiti relatia, intimitatea, comunicarea iar focusul sa nu fie doar pe voi ca intr-o terapie de cuplu.

 • Care sunt tarifele pentru atelierele de psihodrama pentru grupuri de cupluri?

Te rog sa consulti lista de preturi.

 • Caror cupluri le face bine terapia de grup pentru cupluri?

Cuplurilor care se afla in perioada de negociere privind casatoria sau intampina dificultati de comunicare. Cuplurilor care se confrunta cu o perioada de izbucniri, de nemultumiri, de furie, fie din partea unuia dintre parteneri, fie din ambele parti. Cuplurilor care se confrunta cu situatii de conflict si tensiune. Cuplurilor care raman in relatie doar pentru copii, desi distanta dintre parteneri este din ce in ce mai mare. Cuplurilor care se afla in situatia luarii deciziei de a concepe un copil, fapt care poate da nastere unor intrebari precum: „Sunt pregatit sa fiu parinte?” „Sa mai astept sau nu?” „Daca  nu imi doresc un copil, ce se va intampla cu relatia noastra?”. Cuplurilor care se afla in pragul separarii, divortului (partenerii de cuplu fie nu pot lua decizia separarii, divortului, data fiind suferinta pe care un astfel de eveniment o poate cauza, fie se afla in cautarea unei sanse de impacare). Cuplurilor care se confrunta cu deteriorarea vietii afective si sexuale.


Dragilor va astept sa va programati, inscrieti la o discutie despre atelierele de psihodrama pentru grupuri de cupluri.


Progamare

Cu pasiune pentru psihologie si drag de oameni,

Alina Iliescu

Cauta
error: Content is protected !!